lauantai 10. tammikuuta 2015

Alkuhässäkät

Ugh! Tervetuloa lukemaan säännöllisen epäsäännöllisesti ilmaantuvia postauksia meikäläisen kolmen kuukauden opiskelijavaihdosta nousevan tulipallon maassa ja tarkemmin sen pääkaupungissa eli Tokiossa. Tarkoituksena on kertoilla omista tekemisistä, kokemuksista ja havainnoista mitä reissun aikana tulee koettua ja tehtyä.

Seuraa lyhyt esittely. Olen Sami, 25v kauppatieteiden opiskelija. Olen 5. vuoden maisteriopiskelija ja itseasiassa opiskelut on paketissa heti kun täältä kotiudun. Kyseessä on siis myös viimeiset kuukaudet opiskelijana ennen kuin hyppy oravan pyörään tapahtuu täydellä tarmolla. Sinällään kokemus tai paikka eivät ole uusia, koska olin nimittäin jo kerran vaihdossa San Diegossa Jenkeissä vuonna 2013 ja Tokiossakin olen nyt jo viidettä kertaa. Edellinen vaihto oli niin mainio kokemus, että ei voinut skipata mahkua lähteä reissuun uudestaan ennen valmistumista. Miksi halusin nimenomaan Tokioon johtuu taas lähinnä siitä, että tykästyin mestaan aiemmilla visiiteilläni ja tänne oli tarjolla aikatauluihin hyvin natsaava ja sopivan mittainen opiskelusessio. Miksi alunperin taas olen ollut täällä niin usein johtuu siitä, että muutama vuosi sitten silloinen tyttöystäväni opiskeli täällä 1,5 vuotta, joten luonnollisesti piti ravata moikkaamaan. Silloin mielenkiintoisin nähtävyys löytyi tietty siitä kainalosta mikä vei myös suurimman huomion, joten tällä kertaa on ihan aidosti aikaa tutustua ihan tähän mestaankin oikein läpikotaisin. :D

Opiskelen täällä pelkästään japanin kieltä, jota en osaa toistaiseksi perusfraaseja enempää. Käsittääkseni tulen opiskelemaan päivittäin kolmisen tuntia kieltä ja parina päivänä muutaman tunnin myös Japanin kulttuuria, joten vapaa-aikaa, tuota opiskelijaelämän ehdottomasti parasta puolta, (jota vasta nyt täyspäiväisten työskentelyjaksojen jälkeen vasta osaa todella arvostaa), pitäisi olla runsaasti! Koulu alkaa vasta tiistaina, joten ensimmäiset päivät on aikaa tutustua mestoihin ja hankkia kaiken näköistä tarpeellista arkea helpottamaan.

Asun dormissa, jossa mulla on oma huone. Vuokra ei päätä huimaa, 140e/kk sisältäen aamiaisen ja illallisen. :D Odotukset ei siis ollu järin korkeella, MUTTA huone on yllättävän näppärä ja ainakin eka ateria ja aamiainen olivat oikein positiivisia ylläreitä myös. Aterialla oli riisiä, joku nuudelisetti, kala (joka syötiin puikoilla suoraan nahasta, toimii oikein hyvin kun keksii tekniikan) ja ehkä jotain muuta mitä en muista. Aamiaisella oli paahtoleipää, banaania, yksi siivu pekonia ja paikalliseen tapaan semiraaka kananmuna. Hyvää oli, mutta aamiainen oli vähän pieni näin isosti ruokailevalle to-be-läskille.


Asuntola ulkoapäin. Rakennuksessa on 6 kerrosta, mutta asukkaita on ainakin toistaseksi varmaan 20 eli esim. vessassa tai suihkussa ei törmää melkein koskaan kehenkään. Sijainti on Itä-Tokiossa, kuitenkin aikalailla ytimessä, onhan kaupunki valtava. Shinjukuun, jota voidaan pitää yhtenä pääkeskustana, menee subwaylla joku 30 min, asemalle kävelee 10min. Olen aikasemmin hengannu lähinnä länsipuolella ja ihan ytimessä, ja siihen verrattuna tää on vähän rauhallisempaa aluetta. Tylsempi puoli on samalla se, että ravintoloita ja baareja ei löydy totuttuun tapaan 5 min kävelyn päästä juurikaan.



Kotikatu. Dormi on siinä oikeella ja lähin 24/7 convinience store kadun toisella puolen.


 Meikäläisen huone ovelta päin. Ylläri oli, että futongin sijaan on ihan kunnon sänky. Parveke on myös valtava ja sinne pääsee fönärin kautta. Sieltä pääsee myös ulos kadulle portaita pitkin. Asun tosiaan toisessa kerroksessa.


Huone toisesta suunnasta. Oma lavuaari on kätevä ja myös positiivinen ylläri. Vessakin on suoraan käytävän toisella puolen.


Tässäpä tämä tällä erää. Palaillaan astialle kun on polkastu opiskelut käyntiin. Tänään on synttäritki niin täytyy katsoa jos keksisi jotain. Huomenna on ainakin kansallinen vapaapäivä niin ei tartte herätä mihinkään. Tsau!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti